Tarinoita Pulkkisista

Tällä sIvulla julkaistaan pieniä tarinoita Pulkkisista. Tavoitteena on kerätä yhteen aineistoa, jota voidaan myöhemmin käyttää Pulkkisten sukujulkaisun tekemiseen.

Virpi Kaartinen: isomummoni Sohvia Kolarin tarinoita Leppävirran Pulkkisista Sohvi kertoo serkuistaan Leppävirran Pulkkisissa. Ote on teoksestani Koti Taipaleen kanavalla, muistoja ja historioita 1800-luvulta 1900-luvun ensivuosikymmenille. (2000. Omakustanne.)

Terttu (s.Pulkkinen) Honkasaari:  Lentiiran-Petukka(uudistettu versio 4/2016) kertoo yhden talon Pulkkisista. Lähtökohtana on Terttu Honkasaaren ukin, Pekka Pulkkisen syntymäkoti Kuhmoniemen Lentiiran kylässä Aholan talossa (talo no 19). Pekka Pulkkinen syntyi 4.7.1884.
Petucan tarinassa palataan ajassa taaksepäin noin puolitoista vuosisataa. Tarina seuraa kirjoittajan  isän Leo Pulkkisen ja isoisän Pekka Pulkkisen suvun vaiheita Kuhmoniemen (myöhemmin: Kuhmon) Lentiiran kylän Petuckan talossa 1700-luvun loppupuolelta lähtien. Talon nimi oli aluksi Petucka, myöhemmin Aho (vuosien 1855-1865 rippikirja: ”Petukka eli Aho no 40”) ja vuosien 1866-1876 rippikirjassa lopulta ”Petukka eli Ahola no 40” ja siitä lähtien Ahola, jolla nimellä tila tunnetaan nykyäänkin.

Pulkkisten suvusta on julkaistu pieniä omakustanteita. Viimeisin julkaisu on Rautjärven – Ruokolahden Pulkkisten kirja sukuhaarastaan. Kirja julkaistiin keväällä 2015.

Vetelin seudun Pulkkisista on julkaistu seuraavia teoksia:

1. Pulkkisen suvun jälkeläiset, 1986, 47s. (Kuhmon Pulkkisia) Pulkkinen Marja&Pulkkinen Martti
2. Puhu Pulkkinen, 1995, 54s. (Vetelin Pulkkisia vanhoina aikoina) Pulkkinen Marjatta
3. Hellevin viisi veljestä, 1996, 300s. (Aaprahami ja Liisa Kreeta Pulkkisen jälkeläiset) Pulkkinen Marjatta, Pulkkinen Esko, Palosaari Kari.

Jos sinulla on tarinoita Pulkkisista, voit lähettää niitä sivujen ylläpitäjille. Ks. yhteystiedoista .