Sukuseurasta

Pulkkisten sukuseura on rekisteröity 15.10.1996.  Pulkkisten sukuseuran tarkoituksena on selvittää suvun vaiheita ja historiaa, vaalia suvun perinteitä ja edistää yhteenkuuluvaisuuden tunnetta jäsentensä keskuudessa. Sukuseura ry:n kotipaikka on Kuhmo ja toimialueena koko maa.

Sukuseuran tavoitteena on myös selvittää ja tutkia Pulkkisten sukujuurta sekä koota suvun perinnetietoa. Pulkkisten sukunimellä meitä Suomesta löytyy noin 8000 henkilöä ja sukunimemme on 55. (1970) yleisin. Sukumme varhaisimmat tiedot ovat Savosta, nykyisen Mikkelin – Juvan alueelta. Täältä suku on levinnyt yli maan ja erityisesti Kainuuseen ja Keski-Pohjanmaalle.

Pulkkisten sukuseura ry:n jäsenmäärä vuoden 2013 lopussa jäsenrekisterin mukaan oli 272, joista vuoden 2013 aikana jäsenmaksun suorittaneita 195.

SUVUN OMA VAAKUNA:

Pulkkisten sukuseuralla on oma vaakuna, jonka Suomen Heraldinen Seura on merkinnyt sen rekisteriinsä 7.9.1995 numerolla 689.

cropped-pulkkisten-sukuvaakuna-40.jpg

PULKKISTEN SUKUSEURAN VAAKUNASELITYS:
Kultaan ja mustaan halkoisella kilvellä vuorovärinen mänty jonka oksista riippuu neljä käpyä 2+2. Kypärä suljettu. Kypärän peite musta, vuoripuoli kultaa; lakipunos kultaa ja mustaa.
Kypäränkoristeena kolme kultaista männynkäpyä kärjet ylöspäin.

Vaakunan on suunnitellut Jukka Suvisaari.

Vaakunan värit kulta ja musta ovat suvun alkukodin Savon värit. Suku ja Pulkkinen -nimi on vanha ja laajalle levinnyt. Näitä ominaisuuksia kuvaa hyvin sukupuu, mänty. Mänty kuvaa myös pitkäikäisyyttä ja kestävyyttä.

Pulkkisten Sukuseuralla on näyttävä pöytästandardi ja komea isännänviiri, jotka ovat hyvin kysyttyjä ja mainiosti merkkipäivälahjaksi soveltuvia. Pöytästandardin hinta on 37 € + postikulut 10 € ja isännänviirin hinta on 90 € ja lisäksi toimituskulut. Tiedustele saatavuutta Esa Pulkkiselta Joensuusta, (pulkkinenesajuhani@gmailcom).

SUKUTAPAAMISET JA SUKUJUHLAT

Seuramme on järjestänyt ja on mukana järjestämässä Pulkkisten alueellisia sukutapaamisia ja joka kolmas vuosi pidettävät sukujuhlat vuosikokouksineen on keskeisin yhteenkuuluvuutta lisäävä tapahtuma. Henkilökohtaista sukututkimusta ja yhteydenpitoa varten alueelliset sukututkimusseurat, toiset sukuseurat ja kotiseutuyhdistykset lisäävät vertaisuuden tunnetta.

Sukujuhlaperinne käynnistyi Kuhmossa, jossa järjestettiin ensimmäiset juhlat 1989.  Tämän jälkeen juhlia on järjestetty Kuhmossa 1992, Vetelissä 1995, Siilinjärvellä 1998, Joensuussa 2001, Mikkelissä 2004 ja Ruokolahdella vuonna 2007 ja 2010 Helsingin Vuosaaressa.  Vuoden 2013 sukujuhlaa vietetiin sukuseuramme kotipaikkakunnalla Kuhmossa, Lentiiran kylässä. Seuraavan sukujuhlan pitopaikkaa ei päätetty vielä Kuhmossa. Mahdollisesti se järjestetään Savossa tai Oulun seudulla.

Mänty on Pulkkisten sukupuu

SUKUPUU – MÄNTY

Pulkkisilla on oma sukupuu, mänty. Mänty on kuvattuna myös sukumme vaakunassa.  Sukupuita on istutettu sukujuhlapaikkakunnille.