Rautjärven – Ruokolahden Pulkkisten kirja ilmestyy joulukuussa

Rautjärven – Ruokolahden Pulkkisten kirjahanke lähestyy maalia. Kirjan julkistamistilaisuus järjestetään näillä näkymin 12.12.2015. Kirja on jo mennyt painoon. Kirjan julkkistamistilaisuus on  Vuoksenniskan työvaentalolla Imatralla klo 13.

Rautjärven – Ruokolahden Pulkkiset ovat tehneet kirjansa eteen töitä ahkerasti. Kirja on liki 600-sivuinen. Alussa kerrotaan sukuhistoriaa yleisesti. Mausteena on kuvia, juttuja, muistelmia ja karttoja. Sukutarinoita on kertynyt kaikkiaan 156 sivullista.  Sukutaulujen (2104 kpl) osuus on 290 sivua. Ne sisältävät kaikkiaan 8000 nimeä. YKsin sisällysluettelo, henkilöluettelot, lähdeluettelot  vievät 125 sivua.

Tarinoiden joukossa ovat mm. Kaapo ja Kimmo Pulkkisen muistelukset. Kimmo Pulkkinen kirjoitti  Ruokolahden lasten evakkokesästä, 1944. Pulkkisen veljekset Kaapo ja Kimmo olivat tuolloin Sukevalla mummolassa evakossa. Muistelu perustuu tietysti lastenhoitajan kertomuksiin.

Mukana tarnoissa on myös Hannes Pulkkinen, joka oli 1920-luvulla kansanedustaja ja salakommunisti. Hannes muutti Neuvostoliittoon ja katosi sinne monen muun idealistin tavoin 1930-luvun puhdistuksissa.

Lisätietoja kirjaprojektista voivat kertoa:
Kaapo Pulkkinen,  kaapo.pulkkinen@pp.inet.fi,  p: 0400 255982
ja Merja Asikainen, merja.asikainen@hotmail.com

Kuhmon Pulkkiset miettivät myös omaa kirjaa

Rautjärven ja Ruokolahden Pulkkisten aktiivisuudesta ovat saaneet pontta myös Kuhmon – Kainuun ja Nurmeksen suunnan Pulkkiset.

Kuhmon Pulkkiset kokoontuivat Kuhmossa kekrilauantaina 31.10 2015.
Ammattiopistolla järjestetyssä tapaamisessa oli aiheena Kuhmon Pulkkisten sukukirjaprojekti.
Pulkkisten sukukirja projekti etenee näin osissa. Sukuseura ei kuitenkaan ole haudannut yhteistä kirjahanketta.
Kuhmon sukuhaaran kirjaprojektia pohtimaan oli kokoontunut  15 henkeä.
Kaikilla oli runsaasti materiaalia mukana  ja tilaisuudessa kuultiin myös paljon tarinoita Pulkkisista. Mukana oli mm.kuhmolaisia Pulkkisia pitkään tutkinut Arto Pulkkinen.

Kuhmon Pulkkiskokous Pulkkisia Kuhmossa

Kuhmon Pulkkisten osalta sukuhistorian kokoamista työstää nyt pieni työryhmä. Kuhmon Pulkkisten eri haaroista on tehty erillisiä selvityksiä. Yrityksenä on laittaa näitä Kuhmon Pulkkisten haaroja yhteen.

Varhaisin tiedossa oleva Kuhmon Pulkkisten esi-isä on 1500-luvun lopulta. Aika sattuu yhteen Kainuun alueen asuttamisen kanssa. Silloin Oulujärjen erämaita alettiin asuttaa ja “ylijäämäsavolaiset” vaelsivat pohjoiseen.

DNA-selvitys kirjaprojektin apuna

Kirjaprojektin yhteydessä Kuhmon ja laajemmin koko Suomen Pulkkisten haaroista on tehty myös vapaaehtoisperiaatteella DNA-testejä. Ideana on ollut varmistaa, ovatko kaikki Kuhmon Pulkkiset tosiaan samaa sukuhaaraa.
DNA-projektiin perehdyttiin jo aiemmin syksyllä Siilinjärvellä järjestetyssä tilaisuudessa. Projektin tuloksia tullaan kertomaan ensi kesänä Siilinjärven sukujuhlilla.
DNA-projektista lisätietoja voi kysyä sukuseuran hallituksen jäseneltä, Marja-Liisa Koposelta (ks. Yhteystietosivu).